Chciałbym zweryfikować z innym, czy temperatura cieczy chłodzącej jest u mnie OK. Generalnie chodzi mi o sytuację gdy za oknem jest 4-5 stopnia na minusie.
Jakiś miesiąc temu wymieniłem czujnik cieczy chłodzącej bo zaczął wariować, ale od tego czasu częściej spoglądam na zegar temperatury . Ostatnio jechałem około 10 km na trasie. Silnik zagrzał mi się do 90 stopni, w pewnym momencie w lesie było lekko z górki wiec odpuściłem gaz i w tym momencie temperatura nieco spadła (wg zegara tak około 80 stopni). Czy u was też tak jest czy jak już na lekkim mrozie złapie to "zegarowe" 90 stopni to trzyma mimo np jazdy na "luzie" czy wskazówka lekko z tej 90 schodzi ?
U mnie zauważyłem że zimą jak jadę na trasie to temperatura nigdy nie jest na 90 Zazwyczaj jest tak na ok 80 stopni. Zauważyłem że jak pojadę szybciej i w większym zakresie obrotów tak ok 4 - 5,5 (benzyna) to silnik osiąga 90. Sam się zastanawiam czy nie mam walniętego termostatu albo czegoś innego.
Niekoniecznie. Jeśli temperatura dopiero co skoczyla na 90 st. to przy włączonym dość zdecydowanie ogrzewaniu i niskich obrotach silnika (stanie w korku, tudzież jazda na luzie) tepm. może spaść nawet poniżej tych 80st. Generalnie normalne. Co innego, gdy slinik jest dobrze rozgrzany i temperatura cieczy dłuższy czas jest na 90st. wtedy wskazówka nie powinna już opaść :wink:
[ Dodano: Pią 20 Lut, 09 14:03 ]
Zamieszczone przez Ths
U mnie zauważyłem że zimą jak jadę na trasie to temperatura nigdy nie jest na 90 Zazwyczaj jest tak na ok 80 stopni.
Napewno nie jest to normalne, tymbardziej, że benzyna nagrzewa się szybciej od diesla. Być może termostat albo czujnik
Elegance
ASV 132KM/301Nm --> turbo ASZ 140KM/322NM-->
-------------------------------------------
Ostatnio jechałem około 10 km na trasie. Silnik zagrzał mi się do 90 stopni, w pewnym momencie w lesie było lekko z górki wiec odpuściłem gaz i w tym momencie temperatura nieco spadła (wg zegara tak około 80 stopni).
Może trafiłeś na moment otwarcia termostatu? Czy po dodaniu gazu temperatura wróciła do normy? Czy zjawisko powtarza się w trakcie dłuższej jazdy w trasie?
Jeśli temperatura dopiero co skoczyla na 90 st. to przy włączonym dość zdecydowanie ogrzewaniu i niskich obrotach silnika (stanie w korku, tudzież jazda na luzie) tepm. może spaść nawet poniżej tych 80st. Generalnie normalne. Co innego, gdy slinik jest dobrze rozgrzany i temperatura cieczy dłuższy czas jest na 90st. wtedy wskazówka nie powinna już opaść
Podobnie jest u mnie. Czasem podczas jazdy wyłączam ogrzewanie i szybciej się podnosi wskazówka temp., jak osiągnie 70-80st. włączam ogrzewanko i nawiew na szybke i nogi na max. a temp. spada na 50st.
Kwestia kilku km i jest 90 na szafie.
Generalnie powinno być wszystko w porządku. 10km to akurat na 90st. cieczy chłodzącej.
Po takim przebiegu silnik raczej nie był w pełni rozgrzany.
Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Przyznaje że szukałem informacji jak wymienić czujnik temp. ale potrzebuje jeszcze pomocy.
Rozumiem że da radę wymienić go samemu
Nie mogę znaleźć zdjęć gdzie tego cuda szukać (wszystkie fotki w historycznych postach nie działają) Silnik benzyna 1.6 74kW
Czy podczas wymiany trzeba odkręcić zbiornik z cieczą chłodzącą?
Co trzeba kupić oprócz samego czujnika - jakaś uszczelka, czy plastikowa zaślepka / zatrzask ?
Ja tez slyszalem opinie, ze jak waha sie temperatura od 80-90 to jest OK. Otoz nie jest OK
Wymienilem termostat i jedyna sytuacja kiedy temperatura spada przy nagrzanym silniku to wtedy kiedy stoi na wolnych obrotach i dam maksymalne obroty dmuchawy i max temperature, po kilku minutach widac jak wskaznik opada. Tylko kto to wytrzyma jak w samochodzie robi sie jak w saunie? W normalnych warunkach eksploatacyjnych trzyma rowno 90 stopni. Nie wazne czy stoje w korku czy jade 50km/h czy 150km/h
Czy nawalil czujnik latwo sprawdzic. Rano przed odpaleniem silnika trzeba zvagowac i sprawdzicy czy temperatura plynu pokrywa sie mniejwiecej z temperatura otoczenia. Jak roznice sa duze to czujnik pewnie szlag trafil.
Przed wymiana termostatu 90 wchodzilo tylko wtedy kiedy butowalem w trasie ale zaraz po odpuszczeniu gazu i eko jezdzie temperatura spadala do 80-85.
Ja tu mowie o TDI, ktory grzeje sie dluzej od benzynowych. Benzyna to powina w trymiga zagrzac sie i trzymac 90C
[ Dodano: Pią 20 Lut, 09 23:13 ]
Zamieszczone przez zurcio
Podobnie jest u mnie. Czasem podczas jazdy wyłączam ogrzewanie i szybciej się podnosi wskazówka temp., jak osiągnie 70-80st. włączam ogrzewanko i nawiew na szybke i nogi na max. a temp. spada na 50st.
Kwestia kilku km i jest 90 na szafie.
Czy przypadkiem O2 nie ma grzalki elektrycznej, wiec nawet przy zimnym silniku i tak poleci ciepelko z nawiewow?
VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Czy to cudo a zdjęciu to czujnik temperatury?(benzyna 1.6 74kW)
Po pierwsze primo ma tylko 2 styki widziałem nowsze mają po 4
Po drugie primo chyba żeby go wymienić trzeba wykręcić rurkę w której osadzony jest czujnik (czytałem na forum że trzeba jakąś zawleczkę wyciągnąć ale to chyba w TDI albo ja patrze nie na to co trzeba)
Po trzecie primo ultimo przy wymianie czujnika może się polać i to chyba zdrowo płyn chłodniczy
koledzy albo mi sie wydaje albo silnik grzeje sie szybciej niz ostatnio moze to przez to ze przy tych temperaturach teraz wolniej sie studzi ale np pokazywał dziś 50 stopni czyli wskazówka opadnięta a po przejechaniu 2-3 km delikatnie jadąc pokazywał 70 pase stopni czy to normalne?? poobserwuje jeszcze jutro
Komentarz